Blogista

Mitä?

Blogi käsittelee arkivaatetusta ja yleisimpiä ainakin minua askarruttaneita pukeutumisen kysymyksiä – ehkä enemmän ‘päivä kerrallaan’ -tavalla, eikä niinkään ‘millainen on hyvä vyö’ -tapaan. En varmaankaan keskity niinkään vaatteiden tuotemerkin erinomaisuuteen, vaan nimenomaan yksittäisten vaatekappaliden käytettävyyteen osana kokonaisuutta. Vaatteiden mukavuus, käytännöllisyys ja ulkonäkö ovat avainasemassa – lisävarusteet, kuten kengät, vyö, kello ja vastaavat tulevat siten osana pakettia. Yritän pureutua myös vaatetusta koskeviin hypoteeseihin myöhemmin tässä blogissa.

Missä?

Helsingissä – ainakin pääasiassa – johtuen opiskelupaikastani paikallisella yliopistolla ja runsaasti tänne keskittyneestä kaveripiiristäni, tyttöystävästäni ja hyvästä julkisesta liikenteestä. Oulusta koen olevani kotoisin ja epäilen senkin näkyvän tämän blogin edetessä. Epäilemättä myös vaellus- ja kuntosaliharrastukseni astuvat mukaan tarinaan myöhemmin.

Milloin?

Aina sopivan aiheen yllättäessä.

Miksi?

Innostuin pukeutumista käsittelevistä blogeista melko normaalin sosiaalisen vaihdannan yhteydessä. Tyttöystäväni ja useat kaverini seuraavat jos jonkinlaista muoti- ja pukeutumisblogia, joten ajattelin itsekin vilkaista tarjontaa. Blogeja löytyy aina kenkä-challenge postauksista vähintäänkin tyylikkääseen ja näyttävään arkipukeutumiseen. Kuitenkaan minulle sopivaa – pääasiassa yksinkertaista miesten arkipukeutumista käsittelevää – blogia ei löytynyt. Muutama englanninkielinen arkivaateblogi löytyy, mutta suomalainen sää ei ole verrattavissa newyorkkilaiseen tai kalifornialaiseen vastaavaan. Reddit tarjoaa erinomaista subreddittiä nimeltä male fashion advice, mutta sekään ei vastaa käytännöllisen smart casual -blogaajanalun kaikkiin tarpeisiin. Täytyy siis tarttua toimeen itse ja pyrkiä ratkaisemaan arkipukeutumisen dilemmat ja tenkkapoot omin taidoin.

Omien vaatteiden mukavuus ja niissä viihtyminen paistavat ihmisestä arjen keskellä. Muiden suhtautuminen muuttuu myös hyvän pukeutumisen myötä, joten arjessakin kannattaa olla tyylikäs mahdollisuuksien mukaan.

Hyvä pukeutuminen on itsensä toteuttamista. Omissa vaatteissa viihtyminen kohottaa hyvän olon tunnetta ja rentouttaa arjen keskellä jatkuvasti.

Niin ja kuka?

Nimeni on Mikael ja olen 26-vuotias teologian ylioppilas. Ennen opiskeluja kävin syntymässä Porissa, kasvoin ja kävin koulut Oulussa ja nyt asun Helsingissä. Ennen opiskeluitani kävin vierailemassa työelämässä. Syön lihaa, juon kahvia ja harrastuuksiini kuuluu järjestötoiminta ja liikunta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *